理念目標・学園訓

教育理念

2幼稚園、1中学校、2高校、大学(短大部含む)を擁する総合学園「睦学園」の教育理念は仏教主義に基づく「和」の精神で、 「以和為貴」を教育理念としています。地域に根差した学園は、2018年で創立95周年をむかえました。 兵庫大学は1995年、阪神・淡路大震災の混乱の中、呱呱の声をあげました。 生徒、学生一人ひとりの個性や自立を尊重し感謝、寛容、互譲の気持ちを大切にしています。

"Mutsumi Gakuen" , a diversified educational institution, comprises a university, a junior college, two women's high schools, a women's junior high school and two kindergartens. Our institution's educational creed stresses the spirit of "harmony" based on Mahayana Buddhism. We also embrace "harmony (wa) is supreme virtue" as a philosophy of education. "Mutsumi Gakuen" having taken root in this region celebrated its 95th anniversary in 2018. Hyogo University was established in 1995 during the formidable confusion caused by the Great Hanshin Earthquake. Revering individuality and fostering self-reliance among the student body, we value the sensibilities of gratitude, tolerance, and mutual concession.

学園の基本目標

教育・研究の目標